Kalıp tasarımına başlanmadan önce bazı temel bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgiler mamulün kullanım yerleri, üretiminde hangi hammaddenin kullanılacağı, kalıbın çalışacağı makineye ilişkin bilgiler ve planlanan üretim periyodu/miktarıdır.
Kalıbı yapılacak olan modelin 3D tarayıcılar yardımıyla en ince detaylarına kadar analiziyle başlayan süreç, CAD programı aracılığıyla sürdürülür. Parçanın tasarımı ilk aşamada belirtilen kriterler göz önünde bulundurularak tamamlanır.
Analiz programı yardımıyla parçanın tüm fiziksel özellikleri tahlil edilerek, ihtiyaç duyulması halinde, 3D yazıcılar ile üretimi yapılır ve müşteri onayına sunulur. Müşteri talepleri doğrultusunda gerekli görülen reziyonlar gerçekleştirilerek kalıp tasarımı aşamasına geçilir.
Kalıp imalatında kullanılacak malzemelerin seçimi, maliyete etki eden en büyük unsur olduğu için, üretilecek parçanın özelliklerine uygun olması ve kalıbın üretimde kullanılacağı süreyi göz önünde bulundurularak seçilmesi gerekmektedir.
Kalıp tasarım sürecinde dikkat edilen başlıca unsurlar ise; Yolluk Sisteminin Şekillendirilmesi, Girişlerin ve Gaz Kanallarının Konumlandırılması/Boyutlandırılması ve Soğutma Sisteminin tasarlanmasıdır.
Tasarımı tamamlanan kalıp, imalat öncesinde analiz programı yardımıyla değerledirilir. Kalıp imalatında kullanılacak malzemelerin, soğutma sisteminin ve üretilecek mamulün simulasyon değerleri vb. kontrol edilerek üretim onayına sunulur.
CNC parkuru, Universal atölye ve yüzey işlemleri merkezlerinde gerçekleşen üretim süreci, tasarım süreçlerinde belirlenen toleranslar dahilinde üretimde sıfır hata hedefiyle tamamlanmaktadır. Yüzey işlem merkezinde kullanılan başlıca yöntemler ise; taşlama, kumlama, vibrasyon ve eloksal kaplamadır.
Üretimi tamamlanan her parça, montaj öncesi verilen toleranslar dikkate alınarak kontrolden geçer. Onaylı parçalar ile kalıbın montajı tamamlanır. Kalıpta son kontrollerin yapılmasıyla birlikte, talep doğrultusunda numune üretime gönderilir.
Müşteri talepleri doğrulltusunda gerçekleştirilen numune üretimi ve kayıtları, proses kaynaklı hataların, kalıp kusurları olarak görülmemesini sağlamaktadır. Bu yöntemin en büyük avantajı, sevkiyat sonrası doğabilecek ek lojistik maliyetlerin önüne geçilmesini sağlamasıdır.
ASTEO R&D; endüstri, bilişim, havacılık ve enerji sektörleri başta olmak üzere ilgili sektörlerde üretim ve know how yöntemiyle hizmet veren bir kuruluştur. Hedef Pazar Tüm Dünya yaklaşımıyla, hizmet verdiği tüm ülkelerde, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda, yenilikçi ürün ve uygulamalarıyla ‘öncü kuruluşlar’ arasındaki yerini koruyabilmeyi ve geleceğin inşaasında, vazgeçilemez bir organizasyon olmayı hedeflemektedir.